Voedingssupplementen

Voedingssupplementen zijn een gezonde aanvulling op uw dagelijkse voeding. Ze bevatten vitamines, mineralen of bioactieve stoffen. Bioactieve stoffen hebben een bepaalde biologische of fysiologische activiteit of functie in ons lichaam.

Het aanbod van supplementen is enorm. Daarom is het heel belangrijk om je hierover goed te laten adviseren. Als apothekers kiezen we steeds voor wetenschappelijk onderbouwde supplementen met een optimale biologische beschikbaarheid, veiligheid en correcte dosering.

Onze huidige levensstijl

Wij focussen ons als apotheek op preventie en herstel. Dagelijks worden we geconfronteerd met mensen die niet noodzakelijkerwijze ziek zijn, maar die zich ‘niet goed’ voelen. Zij klagen frequent over vermoeidheid, pijn, weinig energie, stress en noem maar op.

Studies tonen aan dat levensstijl een grote impact heeft op deze problematieken. Hier ligt nu net de grootste marge tot verbetering. De kwaliteit van onze voeding is minder optimaal dan vroeger, oa door een verhoogde inname van geraffineerde voeding en suikers. Maar ook door stress kan er een verhoogd verbruik zijn van vitaminen en mineralen. Hierdoor kunnen er vaak tekorten optreden. Deze tekorten kunnen we natuurlijk grotendeels oplossen door aandacht te geven aan een gevarieerde en evenwichtige voeding.

In de praktijk blijkt dit niet altijd even haalbaar. Stress, slecht slapen, maagproblemen, tijd tekort, doet ons snel grijpen naar de ‘snelle ongezonde hap’. Daardoor kan inname van supplementen nodig zijn om het lichaam sneller terug in balans te brengen, of net meer energie te geven.

Nutricheck

Met behulp van de nutricheck werpen we een blik op je vitaminen en mineralen ter hoogte van de cel in je lichaam d.m.v. spectrofotometrie.

Zo bekijken we de impact van je voeding op verschillende niveaus:

Aan de hand van de resultaten kunnen we de gepaste voedingsadviezen en supplementen voorstellen. Of we sturen je door naar je arts of diverse gezondheidspartners.

Wij hebben 1 groot doel: jou gezond houden, en daar nemen we graag die ‘extra mile’ voor.

Jij ook?

Boek dan vandaag nog je afspraak.