Gezondheidscoaching

De juiste balans vinden tussen lichaam en geest is vandaag de dag niet vanzelfsprekend. Als gezondheidscoach willen wij jou inzicht geven in zowel je fysieke als mentale gezondheid. Zo zorgen we dat jouw batterij terug opgeladen geraakt.

Jouw lichaam als batterij

We kennen het allemaal wel eens: We starten de week vol energie en goede moed. Echter na een volledige week vroeg opstaan, presteren op het werk, eten maken, voor de kinderen of ouders zorgen, sociale relaties onderhouden, … komt die vrijdagavond als geroepen. We zijn doodop.

Onze batterij is leeg…

Ook jij kan je lichaam eenvoudig vergelijken met een batterij. Door te eten, te slapen en tijd te nemen voor ontspanning laad je je lichaam of “je batterij” op. Deze energie gebruik je doorheen de dag om te werken, te sporten, voor de kinderen te zorgen, met vrienden af te spreken en voor andere, dagelijkse activiteiten. Maar vergeet niet… ook je geest en je emoties verbruiken een groot deel van de beschikbare energie.

 

Velen van ons ervaren minder en minder energie in hun leven. Zo krijgen we het gevoel dat onze batterij nooit volledig opgeladen raakt of dat we simpelweg een “grotere batterij” nodig hebben om dit soort leven te leiden.

Dit is te wijten aan verschillende oorzaken:

Hierdoor raken complexe lichaamsprocessen na verloop van tijd in onevenwicht. Zo ervaar je meer stress, kies je sneller voor een snelle hap met te weinig goede voedingsstoffen, beweeg je onvoldoende of verkeerd, slaap je wisselvallig, verwaarloos je de bacteriën in je darmen, krijg je de giftige stoffen in je lichaam niet meer weg…

Hoe krijg je zelf je energie terug op de rails?

Je lichaam gaat optimaal functioneren, als je het evenwicht herstelt tussen (a) je verbruik van energie, (b) je inname van energie en (c) je recuperatie van energie.

Om bewust om te gaan met je eigen “batterij” helpen wij jou de signalen van je eigen lichaam te (her)kennen met behulp van het Yoboo concept.

Yoboo vertrekt nooit van het zoveelste, algemeen gezondheidscliché maar maakt zichtbaar, samen mét en voor jou, wat bij jou beter kan. Enkel zo kan begeleiding en advies heel persoonlijk worden.

Nutricheck

Het Yoboo traject starten we met de Nutricheck. Hierbij wordt er met een wetenschappelijk apparaat verschillende metingen gedaan door spectrofotometrie op de huid. Hierbij kunnen we de impact van je voeding ontdekken op verschillende niveaus:

Aan de hand van de resultaten kunnen we de gepaste voedingsadviezen en supplementen voorstellen. Of we sturen je door naar je arts of diverse gezondheidspartners.

Interesse?

Lees meer op yoboo.be of maak hier je afspraak.