Gezondheidscoaching

Jouw lichaam als batterij

We kennen het allemaal wel eens: We starten de week vol energie en goede moed. Echter na een volledige week vroeg opstaan, presteren op het werk, eten maken, voor de kinderen of ouders zorgen, sociale relaties onderhouden, … komt die vrijdagavond als geroepen. We zijn doodop.

Onze batterij is leeg…

Ook jij kan je lichaam eenvoudig vergelijken met een batterij. Door te eten, te slapen en tijd te nemen voor ontspanning laad je je lichaam of “je batterij” op. Deze energie gebruik je doorheen de dag om te werken, te sporten, voor de kinderen te zorgen, met vrienden af te spreken en voor andere, dagelijkse activiteiten. Maar vergeet niet… ook je geest en je emoties verbruiken een groot deel van de beschikbare energie.

 

Velen van ons ervaren minder en minder energie in hun leven. Zo krijgen we het gevoel dat onze batterij nooit volledig opgeladen raakt of dat we simpelweg een “grotere batterij” nodig hebben om dit soort leven te leiden.

Dit is te wijten aan verschillende oorzaken:

Hierdoor raken complexe lichaams-processen na verloop van tijd in onevenwicht. Zo ervaar je meer stress, kies je sneller voor een snelle hap met te weinig goede voedingsstoffen, beweeg je onvoldoende of verkeerd, slaap je wisselvallig, verwaarloos je de bacteriën in je darmen, krijg je de giftige stoffen in je lichaam niet meer weg…

 Geniet van meer energie

Zich goed voelen en energiek zijn, gaan vaak samen. Het is het evenwicht tussen je fysiek, mentaal en emotioneel welzijn dat relevant is. Goed nieuws: je eigen leefstijl is de sleutel voor meer energie: voeding, slaap, beweging, ontspanning… Door hier aandacht aan te besteden kunnen we samen de nodige hefbomen identificeren. Wij geven je de nodige inzichten en begeleiden je stap voor stap zodat je je op elk moment van het proces goed voelt en gericht actie kan nemen om jouw welzijn te ondersteunen.

Om dit te realiseren stellen wij je een gepersonaliseerde aanpak voor. Deze bestaat uit 4 stappen met analyse-, actie- en testmomenten. Met onze begeleiding kan je genieten van een aanpak gepersonaliseerd voor jou

Gezondheidscoaching: optimaliseer je leefstijl in slechts 4 stappen

1. Online willbeing test 

Wij werken samen met het gezondheidsplatform Yoboo. Ga naar www.yoboo.be, registreer en vul de online willbeing test in. 

2.  Jouw leefstijlscore

Je leefstijlscore geeft je al wat eerste inzichten rond jouw huidige status en optimalisatie rond voeding, beweging, rust.

3.  Kom jouw resultaat samen bespreken

Maak een afspraak in onze apotheek. Samen kiezen we aanpassingen die voor jouw realistisch zijn.

4.  Ga zelf aan de slag

Je gaat 30 dagen zelf van start. Nadien bekijken we je voortgang en sturen we bij waar nodig, zodat jij dit langdurig kan volhouden.

De kracht wel “willbeing”

We starten vanuit je eigen motivatie om je leefstijl te optimaliseren op een leuke en aangename manier

Deze unieke filosofie hebben wij ‘willbeing’ genoemd, ieders intrinsieke wil om zich goed te voelen.

Interesse?

Lees meer op yoboo.be of maak hier je afspraak.