Medicatieschema

Een behandeling is pas effectief als je ze goed opvolgt. Lukt dat niet, omdat je bijvoorbeeld veel verschillende geneesmiddelen op verschillende tijdstippen moet nemen en zo het overzicht kwijtraakt, dan kan dat negatieve gevolgen hebben voor je gezondheid en levenskwaliteit.

Wist je dat wij als jouw huisapotheker gratis een medicatieschema voor jou maken en mee up-to-date houden? Een medicatieschema is een compleet overzicht van al jouw medicatie en supplementen. Dit schema kan je dan steeds meenemen naar de huisarts of naar het ziekenhuis bij een opname.

Mits jouw toestemming, kan je medicatieschema ook gedeeld worden via een beveiligd online platform met andere zorgverleners (oa huisarts of ziekenhuis). Zo word je steeds op de meest veilige en optimale manier opgevolgd.​

Hoe ziet een medicatieschema eruit?

Op een medicatieschema staat ieder geneesmiddel dat je inneemt vermeld. Er staat ook bij hoe je het moet nemen, hoeveel en op welke manier.

Indien je wenst kunnen ook supplementen vermeld worden. Bij elke wijziging wordt het medicatieschema aangepast, zodat dit altijd up-to-date is.

Hoe begin je eraan?

Hier vind je een mooi voorbeeld van een medicatieschema. Noteer hierop al je medicatie en neem dit mee naar de apotheek. We overlopen het schema en vullen verder aan. Of we beginnen samen vanaf nul en overlopen al je medicatie stap per stap.

Tip!

Hang je medicatieschema thuis op je koelkast of op een goed zichtbare plek, zo kan je bij twijfel snel je schema raadplegen.

Bewaar zeker ook een kopie je portefeuille/handtas, of in de digitale versie via de app van de apotheek.

Medicatie dagelijks of wekelijks klaarzetten?

Heb je graag hulp met het klaarzetten van je medicatie? Dan bieden wij ook individuele medicatieverdeling aan. Hierbij zetten we elke week alles klaar in een verdeeldoos, zodat er geen fouten kunnen gebeuren. De prijs van deze dienst is €4 per week.

Heb je vragen over jouw medicatie? Kom zeker langs voor meer info of contacteer ons.