FAQ

Een voorschrift is standaard drie maanden geldig. Tijdens het voorschrijven kan je arts dit verlengen tot maximaal 1 jaar. Je vindt de vervaldatum van je voorschrift onderaan het elektronisch voorschrift.

De maximumfactuur (MAF) is een financiële beschermingsmaatregel dat de uitgaven voor geneeskundige verzorging binnen de perken houdt voor een gezin. Als de medische kosten die men zelf moet betalen in de loop van het jaar een plafondbedrag bereiken, dan krijgt een gezin voor de daaropvolgende verstrekkingen het remgeld volledig terugbetaald. Dit geldt enkel voor terugbetaalde geneesmiddelen. Hoeveel de maximum uitgave bedraagt, hangt af van het gezamenlijk gezinsinkomen. Vraag meer informatie bij uw mutualiteit.

Het papieren voorschrift maakt meer en meer plaats voor de digitalisering. Weet dat je nog altijd kan kiezen voor het papieren voorschrift indien je dit wenst. Vraag ernaar bij je arts. Daarnaast zijn er 3 digitale manieren om je voorschrift te laten uitvoeren: 

1) Je laat je eID inlezen en we halen het van het beveiligd platform

2) Je opent de Farmad Online App in de apotheek en wij scannen de barcode van je voorschrift

3) Je stuurt je voorschrift door via de Farmad Online App en wij leggen dit klaar/bestellen het tegen dat je langskomt

Onze tip: laat zeker 𝟏 𝐤𝐞𝐞𝐫 𝐩𝐞𝐫 𝐣𝐚𝐚𝐫 je eID bij ons inlezen, dan heb je dit al achter de hand. Kom je voor iemand anders, breng zijn of haar eID dan zeker mee.

Je kan je oude en vervallen geneesmiddelen binnenbrengen in onze apotheek. De verpakking en bijsluiter verwijdert u thuis, lege flessen mogen in de glascontainer. Gebruikte naalden en spuiten breng je in een gesloten container of PET-fles naar het containerpark. Dit kunnen wij niet aanvaarden omwille van het prikgevaar voor de mensen die deze ophalen.

1) Je laat je eID inlezen en we halen het van het beveiligd platform

2) Je opent de Farmad Online App in de apotheek en wij scannen de barcode van je voorschrift

3) Je stuurt je voorschrift door via de Farmad Online App en wij leggen dit klaar/bestellen het tegen dat je langskomt

Onze tip: laat zeker 1 keer per jaar je eID bij ons inlezen, dan heb je dit al achter de hand. Kom je voor iemand anders, breng zijn of haar eID dan zeker mee.

Indien het niet lukt om naar je afspraak te komen, kan je deze ten laatste 24 uur op voorhand in het online registratiesysteem verzetten. Kom je niet opdagen zonder bericht of cancel je de afspraak op minder dan 24 uur van het afgesproken moment, dan zien wij ons genoodzaakt de helft van het consult aan te rekenen.

Wij zijn bereikbaar via tram 8 en 24 die voor de apotheek stoppen. Op wandelafstand vind je bus 33, 420, 421 en 422. Parkeren kan in de straat of in de 2 naburige publieke parkings. Parking 1  thv Herentalsebaan 230 (150m) of parking 2 thv Herentalsebaan 299 (95m). Ook een velostation vind je op deze laatste parking.

Let op: in Deurne is het betalend parkeren. De eerste twee uren zijn gratis.

Staat het antwoord op jouw vraag hier niet tussen? Aarzel dan niet om ons te contacteren.